Shromáždění v Bratislavě aj.

27.09.2013 20:23

Tlučte a bude vám otevřeno. U příležitosti filmového dokumentu, který o něm vzniká, arcibiskup Bezák promluvil v TV Markíza mj. o únavě z klepání na zavřené dveře (záznam zde). Protože toužíme po tom, aby naše církev byla rodinou podle Ježíšova přání, tlučeme i my. Nyní se s tímto cílem chystají shromáždění v Bratislavě u příležitosti setkání předsedů evropských biskupských konferencí, plakát zde - přijměte pozvání!

Nadále probíhá oslovování biskupů v rámci jednotlivých českých a slovenských diecézí. Do aktivity se aktivně zapojilo více než 200 osob, viz zde. Přípravou byl seminář "Na cestě k odpovědnosti a dorozumění" 7. září 2013 v pražském klášteře Emauzy. Materiály ze semináře ke stažení zde (prozatím přepisy dvou přenášek, další bude doplněno). 

.Pan arcibiskup přijel navštívit sochaře Otmara Olivu, který na Velehradě dokončuje vybavení pro katedrálu v Trnavě. Tuto úpravu liturgického prostoru, kterou arcibiskup Bezák inicioval během svého trnavského působení, považuji za zhmotnění toho, o co usiloval v duchovní rovině: o propojení tradice s dnešním světem, aby tradice reagovala na potřeby tohoto světa a svět byl skrze ni uzdraven. Je proto až symbolické, že i osud projektu je nejistý, jak nyní informovala Česká televize zde. (Odkaz na starší reportáž v Křesťanském magazínu najdete zde).