Pohlednice slovenskému nunciovi

16.12.2013 01:46

Na Slovensku se objevily pohlednice adresované apoštolskému nunciovi Mário Giordanovi. Věřící mu připomínají biblický příběh z knihy Daniel o Zuzaně, která byla falešně obviněna, jako paralelu k příběhu arcibiskupa Bezáka. Obrázek pohlednice zde.

V tištěném časopise .týždeň píše František Mikloško velmi trefně o kauze Bezák: "Netreba sa klamať, kauza odvolania arcibiskupa Bezáka prešla celou slovenskou spoločnosťou a rana, ktorú spôsobila, sa bude ťažko hojiť. Keď si človek zapne zle prvý gombík na kabáte, všetky ostatné budú tiež zapnuté zle. Na Slovensku sa diskusia okolo tejto kauzy začína tlačiť k tým ostatným zle zapnutým gombíkom. Túto diskusiu však treba vrátiť k prvému zapnutiu: arcibiskup Bezák bol odvolaný bez dôvodu a nedôstojne." Celý komentář zde (piano). V tomtéž čísle doporučuji i komentář Štefana Hríba zde (piano).

Bouřlivé události posledních měsíců jsem uváděl v novinkách, postupně se je snažím doplňovat i do příslušných sekcí webu. Zprávy jsou členěny do tří sekcí podle toho, zda se týkají arcibiskupa Bezáka (Příběh odvolání), vývoje v Trnavě i jinde na Slovensku (Současné dění v Trnavě) nebo nejrůznějších aktivit, které již rok a půl probíhají (Aktivity na podporu). Budu se snažit aktualizovat sekci s vyjádřeními osobností. Zároveň přibyla sekce Další zdroje informací, kde najdete přehledy kauzy, jak ji vidí další lidé, kteří se jí podrobně věnovali. Děkuji za zprávy, jimiž pomáháte udržovat stránky aktuální, i za všechny aktivity, kterými se zapojujete do našeho společného úsilí.