Blížící se výročí

30.05.2014 14:54

Již za týden 6. 6. to bude pět let, kdy byl Róbert Bezák vysvěcen za biskupa a začal působit jako arcibiskup v Trnavě (video a fotogalerie ze slavnosti). To je jistě důvodem k poděkování Bohu i k prosbě za vyřešení kauzy jeho odvolání. Tuto prosbu věřící na Slovensku vkládají do modlitebního řetězce, který prodloužili od Vánoc přes narozeniny pana arcibiskupa až do 6. 6., a také do posvátného růžence, který se modlí vždy šestého dne v měsíci. V den výročí bude společná modlitba v Trnavě před katedrálou v 17:00 (v Bratislavě proto nebude), poté bude slavena bohoslužba v Pastoaročnom centre Božieho milosrdenstva na Prednádraží v 18:00 na úmysl za zdraví a Boží milost pro arcibiskupa Róberta. K tomu vyřizuji následující vzkaz od věřících z Trnavy:

"ĎAKUJEME všetkým veriacim, ktorí v období okolo narodenín arcibiskupa Róberta Bezáka dali odslúžiť sv. omše s úmyslom za jeho zdravie a Božiu milosť. Všetci vieme, akými veľkými medzníkmi v živote arcibiskupa Róberta Bezáka i našej cirkvi je 6. jún 2009 a 2. júl 2012. Preto sme sa my Trnavčania rozhodli znova dať rovnakým spôsobom najavo svoju podporu a oddanosť nášmu arcibiskupovi Róbertovi i sv. cirkvi. Pridáte sa opäť k nám? Nechceme a nesmieme zabudnúť na jednanie s týmto Bohu a cirkvi oddanému a vernému
kňazovi, vysvätenému arcibiskupovi."

Bohoslužby na tento úmysl probíhají pravidelně v Prešově, v Trnavě v katedrále byla 21. 5., v bazilice sv. Mikuláše bude 15. 6. od 9 hodin, u sv. Jozefa (Paulinsky kostol) bude 15. 7. rovněž od 9 hodin.