Billboardy proti zapomětlivosti (v Trnavě a v Bratislavě)

12.02.2014 21:10

Arcibiskup Róbert Bezák, človek živej viery. NEZABÚDAME! Tento text budou vídat lidé v Trnavě a v Bratislavě jako svědectví o tom, že věřící na odvolaného arcibiskupa nezapomínají a nezapomínají ani na to, že jeho kauza zůstává nevyjasněná. Více o tom televize TA3. (Jde zároveň o pokud vím první placenou reklamu těchto webových stránek ;-)) Zdravím na Slovensko a děkuji za důvěru.)

Ti, kdo netrpělivě očekávají filmový dokument režisérky Oľgy Záblackej Arcibiskup Bezák, zbohom, již mají k dispozici trailer; premiéra filmu má být 13. 3. tohoto roku. 

Pěkné svědectví o tom, jak věřící nadále prožívají kauzu Bezák, přináší jeden farní časopis (1. strana, 2. strana).

Doporučuji i blog Pavla Martinického na postoy.sk, kde polemizuje s pohledem politiloga Miroslava Kusého na kauzu Bezák. Chci zdůraznit, že "regule spolku, do kterého R. Bezák vstoupil", jsou zcela jiné, než si M. Kusý představuje: jejich autorem je Ježíš Kristus a odvolání arcibiskupa Bezáka stále nedá spát tolika křesťanům právě proto, že Ježíšovům slovům totálně odporuje.

I proto se slovenští věřící opět chystaji k modlitbě sv. růžence před apoštolskou nunciaturou v Bratislavě, a to v sobotu 1. března, v den 54. narozenin R. Bezáka. Modlitba se uskuteční od 17:30, od 18:30 pak bude v kostole Najsvätejšieho srdca Ježišovho na Kramároch sloužena bohoslužba za zdraví a Boží pomoc pro arcibiskupa Bezáka. Tento nebo jiný den bude na tento nebo podobný úmysl sloužena celá řada bohoslužeb na Slovensku, v České republice i vzdálenějším zahraničí, jejich přehled se snažím aktualizovat zde.