30 let kněžství v Partizánském

21.06.2014 23:49

17. června 1984 přijal Róbert Bezák V Banské Bystrici kněžské svěcení. U příležitosti 30. výročí slavil spolu se svými spolužáky bohoslužbu v Partizánském v kostele Nejsvětějšího Srdce Ježíšova. Jeho slova na závěr bohoslužby, které předsedal, najdete zde (video); neautorizovaný přepis zde. Připomínám starší video Náš syn Róbert, které obsahuje záběry z primice R. Bezáka. 

Kostel v Partizánském byl doslova nabit lidmi, někteří se ani dovnitř nevešli; z Trnavy přijely mj. dva autobusy těch, kteří se chtěli s arcibiskupem Bezákem setkat a prožít s ním tento den tak významný pro něj a pro jeho kolegy kněze. /O této příležitosti prožít bohoslužbu s panem arcibiskupem jsem se bohužel dozvěděl úplně na poslední chvíli a nestihl o ní informovat na těchto stránkách - omlouvám se těm, které mrzí, že se o ní nedozvěděli./


Informace pro ty, kteří v ČR vyhlížejí promítání filmu Arcibiskup Bezák, zbohom: film se konečně dostává do distribuce u nás, v tuto chvíli mám informace o dvou promítáních v Praze: 3. a 4. 7. vždy od 18 hodin, kino Atlas (metro Florenc).